17 Tem 2014

Sonsuza dek Irak ateşinin içinde kalamayız

TAHA HABER - Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, İran Ulusal Güvenlik Meclisi Genel Sekreteri Yardımcısı Riza Emir Mukaddem ile yaptığı görüşmede Musul olaylarından altı ay önce Bağdat yönetimini uyardıkları söyledi.
Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, dün İran Ulusal Güvenlik Meclisi Genel Sekreteri Yardımcısı Riza Emir Mukaddem ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Görüşmede Irak’ta yaşanan kriz, çatışmalar ve yeni hükümet kurma çalışmalarına değinen İran Ulusal Güvenlik Meclisi Genel Sekreteri Yardımcısı Riza Emir Mukaddem, ülkede yeniden güvenliğin sağlanması ve sorunların çözümü konusunda İran’ın beklentilerini dile getirdi. Mukaddem ülkesinin Barzani’nin Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi rolünü önemsediğini vurguladı.

Görüşmede Barzani’de Kürdistan Bölgesi’nin başından beri birlikte yaşadığı halklarla dostluk ve kardeşlik temelinde hareket ettiğini belirtti. Barzani Musul’un IŞİD ve diğer Sünni silahlı grupların kontrolüne geçmesinin ardından yeni bir durumun ortaya çıktığını belirterek, olaylaran altı ay önce Bağdat hükümetini uyardıklarının altını çizdi. Barzani, Bağdat yönetiminin uyarıları dikkate alma ve kendi yanlışlarını görme yerine, Musul’da yaşananların ardından, haksız yere Kürdistan Bölgesi’ni suçladığını ve bu suçlamalar ardına gizlenmeye çalıştığını söyledi.

’’Irak’taki kriz ve sorunların asıl kaynağı kendini dayatma, tek taraflı hareket etme anlayışı ve Irak’ı yanlış yönetme biçimidir’’ diyen Kürdistan Bölge Başkanı Barzani, ’’Kürdistan Bölgesi sonsuza dek Irak ateşi içinde kalamaz. Sonsuza kadar mezhep çatışmalarının ateşi ve Bağdat iktidarlarının yanlış yönetim, kendini dayatma ve anayasa ihlallerinin içinde kalamaz.’’ dedi.
Basnews

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder