17 Tem 2014

Türkiye IŞİD petrolünün bir numaralı alıcısı

TAHA HABER - Amerikan World Tribune haber sitesi, IŞİD’in mali kaynağının bir bölümünü Suriye’den çıkarıp Türkiye’ye sattığı ham petrolden temin ettiğini bildirdi.
Amerikan World Tribune Gazetesi Sitesi, Suriyeli muhaliflere dayanarak geçtiği haberinde, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün mali kaynağının bir bölümünü Suriye’den çıkarıp Türkiye’ye sattığı ham petrolden temin ettiğini bildirdi.

Haberde, IŞİD’in Başta Reqa kenti olmak üzere, işgal ettiği diğer bölgelerde günde 100 bin varil ham petrol çıkarıp sattığı, bu petrolün başlıca alıcısının da Türkiye olduğu belirtildi.

Haberde ayrıca, ’’Türkiye Başbakanı Erdoğan hâla Türkiye yönetiminin IŞİD’e verdiği desteği inkar etmeyi sürdürüyor.’’ dendi.

Geçen ay CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu’da, IŞİD’in Hatay, Antep, Urfa ve Kilis sınırından gizli boru hatlarıyla Türkiye’ye mazot geçirdiğini ve Türkiye’de 800 milyon Dolarlık petrol sattığını söylemişti.

’IŞİD petrol satışından elde ettiği paralarla silah alıyor’

Öte yandan Rusya 24 televizyonunda yayınlanan bir haberde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü militanlarının Irak petrolünü satarak beklenmedik bir ekonomik ilerleme kaydettiklerini duyurdu. Rusya 24 kanalı IŞİD’in Temmuz ayı indirimli petrol satışlarından aşırı kar elde ettiği belirtilerek örgütün bir ayda petrol satışından elde ettiği kazancın günlük 1 milyon dolara kadar çıktığını iddia etti.

Haberde ’’Bağdat yönetimine ait 240 km2’lik alanı işgal ederek buralardaki petrol yatakları ve rafinerileri ele geçiren İslamcı militanların, yakın komşu İran ve Türkiye’ye varili 25 Dolar gibi cazip bir fiyata öneri sundular.’’ dendi.

 Haberde ayrıca IŞİD’in yerel askerler ve şeyhlerin konumunu elde edip Irak petrolünü yasadışı yollarla satın alan ükelerle satış düzeni kurmayı planlıdığı ve elde ettiği gelirle gelişmiş silahlar satın almak istediği belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder