17 Tem 2014

Terörizme Desteğin Bedelini Ödeyecekler

TAHA HABER - Suriye Devlet Başkanı Başar Esad, seçimlerin ardından bir törenle görevine başlarken, yaptığı konuşmada Suriye'deki silahlı grupları destekleyen Batılı ve Arap ülkelerin bu desteğin bedelini çok ağır ödeyeceğini söyledi.
3 Temmuz günü yapılan seçimlerde yeniden seçilen Başar Esad, Kuran'a el basarak üçüncü bir dönem için cumhurbaşkanlığı görevine başladı. Güvenlik gerekçesiyle parlamento yerinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplanan milletvekilleri karşısında konuşan Esad,  Irak ve bölgeye hakim olan istikrarsızlığa değinerek, "Yakında, terörizme destek veren Arap ülkeleri, bölge ülkeleri ve Batılı ülkelerin de bu desteğin bedelini çok ağır ödeyeceklerin göreceğiz" dedi.
Esad, ülkenin ikinci büyük kenti olan Halep'te silahlı grupların elindeki alanlar ile Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) denetimindeki Rakka kentini geri alacaklarını söyledi.
Mart 2011'de çatışmaların başladığı günden bu yana Suriye'de en az 170 bin kişinin hayatını kaybettiği, 9 milyonu aşkın kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtiliyor.
Suriye Devlet Başkanı Başar Esad, bir saati aşkın konuşmasında, özgürlük ve devrim maskesinin düşerek, korkunç yüzlerin açığa çıktığını belirtti.  Esad, silahlı grupları silahlarını bırakmaya çağırırken, kendisini destekleyen Rusya ve Çin ile İran ve Lübnan Hizbullah'ına teşekkür etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder