18 Tem 2014

Uluslararası Dünya Kudüs Günü Karikatür Festivali

Ehlibeyt Haber Ajansı ABNA- Mübarek Ramazan ayının girmesiyle birlikte “Filistin Halkının İslami Direnişini Savunma Komitesi” ve “İslami Sanatlar Sitesi” işbirliği ile “Kudüs Günü; İslam Ümmetinin Direniş ve Vahdet Günü” adıyla “1. uluslararası Dünya Kudüs Günü Karikatür Festivali”ni düzenliyor.

Ehlibeyt (a.s) Haber Ajansı ABNA- Mübarek Ramazan ayının girmesiyle “Kudüs Günü; Vahdet ve İslam Ümmetinin Direniş Günü” adıyla düzenlenecek olan “1. Uluslararası Dünya Kudüs Günü Karikatür Festivali”ne davet başladı. 
Ehlibeyt Haber Ajansı ABNA tarafından düzenlenecek bu karikatür festivali “Filistin Halkının İslami Direnişini Savunma Komitesi” ve “İslami Sanatlar Sitesi” işbirliği ile ana bölümde  “Kudüs Günü”, özel bölümde ise “Filistin’i Unutturmak İçin Tekfiri Akımlar” olmak üzere iki ana bölümde düzenlenecektir.
1. Uluslararası Dünya Kudüs Günü Karikatür Festivali “İranlı Karikatüristler” ve “Yabancı Karikatüristler” olmak üzere iki farklı kategoride değerlendirilmeye tabi tutulacak ve ödülleri ayrı ayrı sunulacaktır.
Karikatür festivalinde dereceye girenler için nefis hediyeler takdim edilecektir. İranlı karikatüristler arasından ana dalda dereceye girenlere başarı sertifikasının yanı sıra bir Bahar-i Azadi altını (büyük boy altın) hediye edilecektir. İranlı karikatüristler arasından özel dalda dereceye girenler için ise başarı diploması ile iki Bahar-i Azadi altını ile ödüllendirileceklerdir.   
Bu festivalde ana dalda yabancı karikatüristler arasından birinci olana başarı sertifikasının yanı sıra 1500 dolar, özel dalda birinci olana ise başarı sertifikasının yanı sıra 2000 dolar hediye taktim edilecektir.
Ayrıca her bölümde ikincilik derecesi alan 4 karikatüriste ise başarı sertifikası ile birlikte bir yarım Bahar-i Azadi altını ile onurlandırılacaklardır.
Karikatür Festivaline Davet Metni:
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

Birinci Uluslararası Dünya Kudüs Günü Karikatür Festivali

Kudüs Günü; İslam Ümmetinin Direniş ve Vahdet Günü
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
“Dünya Kudüs günü, İslam düşmanlarının tefrikacı politikalarına karşı İslam ümmetinin feryat ve direniş günüdür.”
İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyid Ali Hamaney
21/07/1385 (Kudüs Günü)
Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla
Ehlibeyt Haber Ajansı ABNA- Mübarek Ramazan ayının girmesiyle birlikte “Filistin Halkının İslami Direnişini Savunma Komitesi” ve “İslami Sanatlar Sitesi” işbirliği ile “Kudüs Günü; İslam Ümmetinin Direniş ve Vahdet Günü” adıyla “1. uluslararası Dünya Kudüs Günü Karikatür Festivali”ni düzenliyor.
Yarışma iki bölümde düzenlenecektir:
- Ana dalda: “Dünya Kudüs Günü”
- Özel dalda: “Filistin’i Unutturmak için Tekfiri Akımlar”
Ayrıca 1. Uluslararası Dünya Kudüs Günü Karikatür Festivali “İranlı Karikatüristler” ve “Yabancı Karikatüristler” olmak üzere iki farklı grupta değerlendirilerek ödülleri ayrı ayrı sunulacaktır.       
Kurallar:
1- Karikatüristler eserleri ile her iki daldan birinde; ana dal (Dünya Kudüs Günü) ve özel dal (Filistin’i Unutturmak için Tekfiri Akımlar) yarışabilirler.
2- Her yarışmacı her iki dalda en fazla üç eser ile yarışabilir.
3- Gönderilecek eserler A4 boyutunda, 300 dpi çözünürlükte ve jpg formatında olmalıdır.
  1. 4. Serbest teknik uygulaması.
5- Eser aşağıdaki örnekle mutabık olup İngilizce olarak adlandırılmalıdır;
Eser sahibinin adı / soyadı – Eser numarası – Eser sahibinin Cep telefonu numarası
Örnek:
Amir Amiri -01- 09120000000.jpg
6- Eserler kayıt başvurusu formu ile (İranlı yarışmacılar için) kimlik kartı fotokopisi, (Yabancılar için) Pasaportun ilk sayfası (kişisel bilgilerin olduğu sayfa) dosya şeklinde Festival e-posta adresine ya da CD şeklinde festival genel sekreterliğine gönderilmelidir.
7- Festival Sekreterliği, kayıt başvurusu formu üzerindeki imza ve göndereni eser sahibi olarak tanır ve aksi ispat edilmesi durumunda yarışmacı yarışmadan elenir.
8- Karikatürlerin yeni olması ve başka festivallere katılmamış olması gerekmektedir. Bu zorunluluğa uyulmaması halinde, gönderilen eser yarışmaya alınmayacak ve alabileceği muhtemel ödülü ise elinden alınacaktır.
9- Eserlerin her türlü kullanım hakkı festival sekreterliğince saklıdır.
10- Festival sekreterliğine gönderilen eserler geri iade edilmeyecektir.   
11- Tüm katılımcılara festivale katılım belgesi verilecektir.
12- Eserin gönderilmesi, yarışma kurallarının kabulü anlamına gelecektir.
Ödüller:
Ana Dal Ödülleri:
Birinci olan İranlı Karikatüriste: Başarı sertifikası ve 1 Bahar-i Azadi Altını
Birinci olan Yabancı Karikatüriste: Başarı sertifikası ve 1500 Dolar
Özel Dal Ödülleri:
Birinci olan İranlı Karikatüriste: Başarı sertifikası ve 2 Bahar-i Azadi Altını
Birinci olan Yabancı Karikatüriste: Başarı sertifikası ve 2000 Dolar
Takdir:
Her bölümde ikincilik derecesi alan 4 karikatüriste ise başarı sertifikası ile birlikte bir yarım Bahar-i Azadi altını ile onurlandırılacaklardır.
Eserleri Gönderme:  
Son Başvuru Tarihi:
Eserlerin en geç 31 Tir 1393 / 22 Temmuz 2014 tarihine kadar Festival Sekreterliğine gönderilmesi gerekmektedir.
Gönderme Şekli:
Katılımcılar posta veya e-posta adresi yoluyla eserlerini gönderebilir.
E-posta Adresi: cartoon@islamicaretz.com
Posta Adresi: İran, Kum, Cumhur-i İslami bulvarı, Mecme-i Cihaniyi Ehlibeyt (Dünya Ehlibeyt Kurultayı), tabakayı dovvum, Saytı Camii Hüner-i İslami, Debirhane-i Çeşnvare-i Karikatür ve Posteri Kuds.
ایران، قم، بلوار جمهوری اسلامی، مجمع جهانی اهل بیت(ع)، طبقه دوم، سایت جامع هنر اسلامی، دبیرخانه جشنواره کاریکاتور و پوستر قدس.

Yarışmaya katılmak için form:
Yarışma formunu indirmek için buraya tıklayınız.
Sekreterlikle İrtibat:
Telefon Numarası: 0098 25 32131250
Faks: 0098 25 32131250

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder